Inloggen Account aanmaken

Over Stichting mirro

Over Stichting mirro

Een goede psychische gezondheid is een belangrijk bezit. Stichting mirro vindt dat elk persoon met psychische klachten recht heeft op de juiste zorg op het juiste moment. Zorg die vroegtijdig, eenduidig en doelmatig is, zoveel mogelijk in een vertrouwde omgeving plaatsvindt en past bij de individuele klachten, behoeften en vaardigheden. Daarom ontwikkelt Stichting mirro state of the art producten die professionals in en om de GGZ ondersteunen, en de mentale fitheid van consumenten helpen versterken.

Online zelfhulp van mirro
Mirro ontwikkelt en beheert websites met online zelfhulp over verschillende thema’s. Deze sites helpen mensen zelfstandig inzicht te krijgen in de eigen mentale gezondheid en biedt concrete hulpmiddelen om hiermee aan de slag te gaan. De online zelfhulpwebsites bieden informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. Deze online zelfhulp is voor iedereen anoniem toegankelijk. Wil je weten voor welke thema’s mirro online zelfhulp heeft ontwikkeld? Je vindt een overzicht van alle thema’s op www.mirro.nl/aandeslag.

De sites kunnen door consumenten bezocht worden op eigen beweging. Voor zorgprofessionals en bijvoorbeeld werkgevers betekenen de websites een verbreding van het preventieve zorgaanbod. De sites bieden uitkomst voor die mensen waarbij behandeling (nog) niet nodig is, maar die wel extra ondersteuning kunnen gebruiken. De sites kunnen ook aanvullend op een behandeling ingezet worden. De inhoud van alle websites is ontwikkeld door zorgprofessionals met een expertise op dat thema en met nauwe betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

Stichting mirro: de organisatie
Mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Stichting mirro kent een bestuur waarin zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn vertegenwoordigd. Het bedrijfsbureau van Stichting mirro coördineert en faciliteert alle ontwikkelingen. Meer informatie over mirro vind je op www.mirro.nl.